12. april 2018

Vores Historie

Kære præst, organist, menighedsråd, kirke, menighed,
højskole, studiegruppe

Jeg har igennem hele mit liv spillet i og startet mange rock- og folkbands. I 2006 startede jeg det danske Procol Harum Project, som bl.a. i 2007 spillede i London for det engelske symfoniske rockband Procol Harum ved deres 40 års jubilæum.

Jeg har i mange år drømt om at lave et rytmisk kirkeband, som kunne spille noget af den rytmiske musik, som findes rundt omkring i verden, og som bl.a. har givet mange mennesker religiøst relaterede oplevelser. Det har f.eks. noget af Procol Harums musik.

Efter at Procol Harum Project i 2013 blev opløst, besluttede jeg, at tiden nu var kommet, hvor jeg ville prøve at forfølge min gamle drøm om at danne et rytmisk kirke band.

Bandet skulle på den ene side optræde med noget rytmisk musik, der relaterer til tro, kirke, kristendom – og på den anden side ville vi iklæde fortrinsvis gamle, traditionelle salmer/sange en nyt udtryk ved at lade musikken og udtrykket være et symfonisk rockband, som Procol Harums.

Derfor spiller vi også et par af Procol Harums bedste numre.

 

Den rytmiske fortolkning er derudover inspireret af Simon og Garfunkel, Sebastian, Sissel Kyrkjebø, Anne Linnet, Ulf Lundell, Eric Clapton, Steve Winwood, Secret Garden og svensk og norsk folketone.

Vores navn er noget, jeg har fundet på – et tænkt stednavn, som helst skulle ligge godt på læben.

Du skal forestille dig en forblæst slette – lidt koldt, ensomt og prærie-agtig og ovre til højre ses en lille landsbykirke, der støder op til et skovbryn.

Fra kirken skinner et varmt lys og man kan høre musik – vores musik! 

Søren Borello